Femei pe Matasari

Posted by on iun. 12, 2014 in Fără categorie | 0 comments

Tablouri? Da. Poze? Da. Scaune si fotolii puf? Da. Masa? Da. Vopsea? Da. Monitor? Da. Laptop? Ups, laptop. Asa a inceput ziua de sambata, 7 iunie. Treziti inca de dimineata, cu forte proaspete si bagajele deja facute de cu seara, ne-am apucat sa ducem toate lucrurile pe strada care avea sa le fie casa timp de doua zile: Matasari. Mai exact, ne-am gasit locul pe Matasari la nr. 16 pentru stand si Matasari la nr. 17 pentru expozitie.

IMG_2778

 

Stiti voi strada, cum veniti de pe Pache Protopopescu… da, exact, aia e!

ADPARE  a fost prezent la festivalul urban Femei pe Matasari ca partener in proiectul The NO Project powered by Bancpost, alaturi de Bancpost, Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane si eLiberare. Mai multe detalii despre proiect, daca nu ati fost deja la Femei pe Matasari, puteti gasi aici: www.thenoproject.ro

Cu pozele pe sarma si povestea gata inramata ne-a gasit si ceasul 10:00, momentul la care avea sa inceapa Festivalul. Si iata ca ne-au calcat pragul si primii curiosi. Desi ziua a inceput timid si trecatorii s-au ascuns de soarele care ardea puternic, spre dupa-amiaza strada parca a prins viata si s-a umplut de forfote.

IMG_2878 IMG_2807

 

Cine a facut pozele? Cine a pictat tablourile? Dar povestea? Cine e Fata care a invatat sa iubeasca si praful? Unde continuam povestea? De unde sunt copiii? Unde gasim mai multe detalii despre proiect? Primiti voluntari? CUM PUTEM SA NE IMPLICAM? Acestea sunt doar o parte din intrebarile la care am fost bucurosi sa raspundem timp de doua zile.

Am povestit asadar despre Caravana The NO Project powered by Bancpost, care a facut inconjurul liceelor din tara in cautare de tineri dornici sa isi foloseasca talentul in scopul prevenirii traficului de persoane; despre tinerii care au ales sa picteze, sa faca grafica sau fotografii, dar si despre Fata care a invatat sa iubeasca si praful, povestea ei dar si dorinta de a-i fi continuata povestea de catre trecatori.

IMG_2780 Colaj povestea fetei ADPARE - Iunie 2014 - V2

 

Totodata, l-am prezentat pe Alex, cel care a ales sa sustina proiectul cu talentul sau: desenul. Asadar, le-a oferit trecatorilor o amintire de-o zi prin desenele realizate direct pe pielea doritorilor.

IMG_2932

 

Alti tineri care au ales sa fie alaturi de noi la Femei pe Matasari si sa lupte impotriva traficului de persoane prin talentul lor sunt Emil Caragea si Mihail Petre. Elevi la colegiul de arta Dinu Lipatti, la clasa domnului profesor Costin Soare, ei au sustinut duminica un minunat recital de chitara.

IMG_2992 IMG_3039

 

Si daca muzica am avut, dans? Ei bine, Diana Axenia Terebleca a executat un moment coreografic contemporan cu care a incantat toti trecatorii. Cu talentul ei si coreografia Simonei Dan s-a incheiat pentru noi seara de duminica.

Axenia3

 

Am avut asadar un weekend plin de muzica, dans si arte vizuale. Multumim tinerilor talentati care au ales sa isi foloseasca talentul in lupta impotriva traficului de persoane.

IMG_3076 IMG_2874 IMG_2954 IMG_2887 IMG_2871 IMG_2812 IMG_3105 IMG_2951

Multumim totodata si organizatorilor, partenerilor, voluntarilor, vizitatorilor si nu in ultimul rand voua, cititorilor.

 

Sa ne revedem cu bine la urmatorul Festival! Va invitam pe pagina noastra de Facebook, unde puteti gasi mai multe fotografii, dar si un scurt filmulet realizat de colegii si prietenii nostri de la eLiberare.

Echipa ADPARE

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *