In practica la ADPARE

Posted by on apr. 8, 2014 in Fără categorie | 0 comments

Dragi prieteni,

ADPARE gazduieste in fiecare semestru un grup de studenti ai Facultatii de Sociologie si Asistenta sociala, specializarea Asistenta sociala, din cadrul Universitatii Bucuresti, spre a-i indruma in stagiul de parctica. Va prezentam asadar cateva cuvinte scrise de studenti, in urma finalizarii practicii de semestru.

„Stagiul de practica in cadrul serviciului pentru victime ale traficului de persoane ADPARE a insemnat schimbarea mentalitatii. De ce? Pentru ca inainte de aceasta experienta eram in necunostiinta de cauza in ceea ce priveste acest fenomen si asupra a ceea ce priveste a fi o victima a traficului de persoane.

 Insa odata ce am inceput practica la ADPARE totul s-a schimbat. S-a schimbat deoarece am avut posibilitatea sa cunoastem adevarata poveste, cea care de obicei se asunde in spatele acestor femei. Povestile a unor femei vulnerabile, care in momentrul in care aveau nevoie de ajutor au fost inselate, mintite, recrutate, vandute, exploatate si revandute…acest ciclu al vanzarilor pare a nu se mai incheia.

Povestea lor nu inseamna doar prestarea unor servicii sexuale, pentru care sunt aspru criticate si judecate, ci inseamna lupta unor femei vulnerabile care doresc sa supravietuiasca, lupta unor femei curajoase care incearca sa depaseasca orice obstacol intalnit.

In cadrul orgaizatiei ADPARE am invatat ca victimele traficului de persoane sunt mult mai curajoase decat multe dintre noi si am invat de asemenea ca  niciodata nu trebuie sa judecam sau sa dam un verdict pana ce nu am vazut ce a determinat o persoana sa actioneze intr-un anumit fel;  suntem egali indiferent de trecutul nostru, indiferent de actiunile noastre.

La final putem spune ca pentru numeroasele discutii, studii de caz, jocuri de rol,  va suntem recunoscatoare. Apreciem efortul dumneavoastra de a ne dezvalui si de a ne explica valorile pentru care ADPARE exista. Avem un mare respect pentru aceasta organizatie, pentru echipa ADPARE si pentru beneficiarele acestei organizatii.

Va multumim!

AMC, ND, ED

Studenti anul III la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asitenta sociala, specializarea Asistenta sociala, modulul Probatiune”

sas_logo siluete

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *