M-Power

Posted by on iun. 18, 2015 in Fără categorie | 0 comments

M-Power

ADPARE va implementa in perioada Aprilie 2015 – Mai 2017 proiectul M-Power: Empowering trafficked persons for autonomy (Imputernicirea persoanelor traficate in scopul obtinerii autonomiei). Acest proiect este finantat de United Nations Office on Drugs and Crime “UNODC” prin fondul destinat special Victimelor Traficului de Fiinte Umane (United Nations Voluntary Trust Fund for Victims of Human Trafficking).

Acest proiect se inscrie in activitatile de asistenta permanente implementate de ADPARE, scopul fiind acela de a sustine activitatile intreprinse in scopul reintegrarii victimelor.

Obiective:

 1. Reducerea vulnerabilitatii la retraficare a victimelor si a familiilor acestora, prin implementarea serviciilor integrative de asistenta.
 2. Imbunatatirea securitatii fizice a victimelor traficului de persoane.
 3. Suport psiho-social pentru recuperarea emotionala a victimelor traficului de persoane.
 4. Cresterea gradului de sustenabilitate sociala si economica a victimelor traficului de persoane.

Activitati ce vor fi implementate:

 1. Asistenta rezidentiala – serviciile de asistenta rezidentiala sunt oferite in sistem de locuinta protejata, astfel: in tranzit (pentru 1-2 nopti); de criza (durata 1-2 saptamani) si de lunga durata.
 1. Asistenta materiala – asigurarea nevoilor personale de baza (produse alimentare, de ingrijire si igiena personala, articole vestimentare si de incaltaminte).
 2. Asistenta psihologica – includerea beneficiarilor in activitati de psihoterapie individuala, psihoterapie de cuplu/familie, grupuri de suport psihologic, art-terapie si ergo-terapie.
 3. Asistenta medicala – realizarea investigatiilor medicale de rutina si specializate, analize de sange, interventii medicale de urgenta, tratament si profilaxie dentara, investigatii oftalmologice; in parteneriat cu clinici medicale private.
 4. Asistenta sociala – realizarea de anchete sociale, refacerea actelor de identitate, acompanierea victimelor in demersurile de reintegrare, medierea relatiilor cu institutiile de protectie sociala, cu furnizorii de formare profesionala, cu institutiile scolare.
 5. Asistenta educationala/vocationala – demersuri de completare a studiilor in sistem de stat, inscrierea beneficiarilor la cursuri de conversie/reconversie profesionala, activitati de orientare profesionala si consiliere vocationala, activitati specifice reintegrarii in munca (medierea raporturilor cu ANOFM/AJOFM, redactare CV, cautarea locului de munca, pregatirea pentru interviul de angajare).
 6. Asistenta juridica – consultanta juridica privind drepturile ca persoana vatamata/martor si reprezentare in instanta in cauze penale, cat si in cauze civile conexe situatiei de trafic (despagubiri pe latura civila, divort, incredintare minor etc), suport in realizarea demersurilor de dobandire a compensatiilor financiare.

 

Informatii despre UNODC se pot gasi pe website: http://www.unodc.org/unodc/en/human-trafficking-fund.html

UNVTF_logo_EN

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *