The NO Project powered by Bancpost – Seminar Multimedia 16 Octombrie 2013

Posted by on oct. 24, 2013 in Fără categorie | 0 comments

The NO Project – cum a fost?

no project logo

 

În data de 16 Octombrie 2013 am participat la un seminar din cadrul The NO Project powered by Bancpost care are ca scop informarea tinerilor cu privire la traficul uman şi sclavismul modern. În final, campania îşi propune să îi motiveze pe tineri să se implice activ şi să îşi manifeste părerile despre aceste probleme prin artă pentru ca, la rândul lor, să informeze în continuare publicul.

Cam aceasta este pe scurt structura. Însă aş vrea să vă vorbesc despre cum a fost şi cum este.

Cu traficul uman m-am întâlnit frecvent, însă doar în cărţi, articole şi documentare, dar acum, pentru prima oara, m-am simţit de-a dreptul faţă în faţă cu el. Chiar mai mult, l-am simţit cum stă în mâinile mele şi aşteaptă ca eu să reacţionez şi să îi fac ceva.  Mii de mânuţe neajutorate stăteau în palmele mele – atunci ştii că trebuie să te mişti, să te agiţi şi să deschizi ochii.

Cam aşa a fost.

Cum este?

Ce ştiu acum este că este din abundenţă peste tot. În cafeaua noastră de dimineaţă culeasă de mâini care ar trebui să culeagă doar culegeri de poveşti, în ciocolata pe care o împărţim cu cei dragi culeasă de copii care ar vrea şi ei să le fie dragi oamenilor care îi trimit la muncă neplătită în condiţii de neimaginat. În mii de femei, bărbaţi, tineri, tinere şi bebeluşi care sunt siliţi să îşi trateze corpul ca un bun consumabil.

Sclavi. Ne ferim de acest cuvânt crezând că am scăpat într-adevăr de el. Însă acesta continuă să crească tocmai pentru că nu ne uităm la el.

Sclavi. Sclavism. Sclavi. E momentul să ne confruntăm cu ceea ce are nevoie de înfrângere.

Cu ce am rămas? Cu sentimentul că fiecare om este capabil să stopeze traficul uman – fie el exploatare sexuală sau exploatare prin muncă – şi cu ideea că arta are capacitatea de a atinge şi de a transmite mesaje puternice. Aşadar, vă las cu câteva link-uri care vă vor învăţa cum puteţi să vă implicaţi şi care vă vor arăta ce se întâmplă în prezent.

 

Pagina oficială de Facebook a proiectului desfășurat la nivel internaţional:

https://www.facebook.com/thenoproject?ref=ts&fref=ts

Pagina oficială de Facebook a proiectului desfăşurat în România:

https://www.facebook.com/thenoprojectromania?fref=ts

Pagina oficială de Facebook a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane:

https://www.facebook.com/pages/Agentia-Nationala-Impotriva-Traficului-de-Persoane/303152213409?fref=ts

 

Odată ce deţii informaţiile, acestea devin responsabilitatea ta – felul în care decizi să le foloseşti va avea consecinţe puternice asupra celor care sunt afectaţi de acest fenomen.

 

Oana Neaga

Voluntar ADPARE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *